Haber

Muhalif gazeteciler bile 6’lı masaya isyan etti: 7 kocalı Hürmüz hükümeti…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş ortak olduğu 6’lı masada kriz derinleşirken, çözümsüzlük ve basiretsizlik masanın taraftarlarını pes ettirdi.

Muhalif isimler birer birer takviye çekiyor “Bu milletin ümidi yok, karıştırıyorsunuz, 7 kocalı Hürmüz hükümeti kurmaya çalışıyorsunuz”itirazlarını buldu.

İşte 6’lı tablonun güvendiği o isimlere yönelik sert eleştiriler:

NEVŞİN MENGÜ: BU SİSTEM EĞİTİM GETİRİYOR

Kısa bir süre öncesine kadar muhalefeti ve 6’lı masayı hararetle savunan gazeteci Nevşin Mengü, 6’lı masanın 6’lı başkanlık formülünü eleştirirken eski günlere olan inancını yitirdiğini ifade eden cümleler kullandı. Mengü “Tek başkan olacak ama kendi kararını veremeyecek, Saadet Partisi mesela İstanbul Sözleşmesi’ne dönme görevine nasıl imza atacak? Havada mı kalacak? Bunlar başka bir vesayet yaratacak. “dedim.

6’LI TABLO PROJESİ KISITLAYICIDIR

Mengü “Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacaklar, yaparlarsa milletvekili olmayacaklar mı, seçilmemiş isimler mi olacak? Koordinasyon Kurulu olarak gündeme getirdiler, sonra böyle bir şey yok denildi. Davutoğlu da benzer şeyler söyledi. Sadece bir başkanın karar vereceğini söylüyor.

Aynı Mengü, nisan ayında attığı tweetlerde 6’lı masaya olan inancını coşkulu bir şekilde ifade etmiş, asker gibi çalışırken aynı zamanda referans da olmuştu.

Mengü’nün 27 Nisan tarihli tweet’i şöyle:

“Bugün 6’lı masa ittifakı gündeme gelince Muharrem Erkek Bey ile görüştüm. Masa çok yoğun çalışmaya devam ediyor, bugün sadece 3 komisyon: siyasi, teknik ve seçim güvenlik komisyonları toplandı, her fasıl çalışıyor. ayrı ayrı… Dağılmak bir yana, masa her geçen gün güçleniyor, bu masadan sadece bir cumhurbaşkanı adayı çıkacak. Seçim sonrası dönüşüm için her adım baştan belirlenecek.

ARKADAŞ: 6-TABLO HASAR ÇOK 6-TABLOYA VERİLİR!

Aynı zamanda CHP’den milletvekili olan Gazeteci Barış Yarkadaş, 6 kişiyle ülkeyi yönetmekten bahseden Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini eleştirerek, 6’lı masadaki diğer liderlere yerlerini göstermek için mesaj verdi. düşük oyla. “Davutoğlu yüzde 0,3 oyla Türkiye’yi yönetmek istiyor!”arkadaş diyor Hepimizi bu saçmalıklara ve ‘Zihni Gergin projelere’ ikna etmeye çalışıyor.dedim.

İSMAİL SAYMAZ’DAN AĞIR İÇERMEK: 7 OĞLUYLA HÜRMÜZ HÜKÜMETİ!

6’lı puan tablosunun iktidara gelmesi halinde yetkisiz Cumhurbaşkanı profili talebini eleştiren bir diğer isim de tablonun bir dönem sadık savunucusu olan İsmail Saymaz oldu.

6’lı masanın kurmak istediği yapıyı saymaz. “7 Kocalı Hürmüz” hükümetine benzetildi. sayılmaz “6’lı masa düşük profilli Cumhurbaşkanı arıyor. En az yüzde 50 artı 1 oy alan Cumhurbaşkanı hangi demokratik kriterlere göre yüzde 1 liderle eşit sayılacak? Dünyada emsali yok, yedi kocalı Hürmüz hükümetidir.”dedim.

ERSAN ŞEN: AMERİKA’DA İZLEYEREK BU MİLLETENİN SORULARINA DEMA OLMAZSINIZ

Son dönemde 6’lı tabloyu sert eleştiren isimlerden biri de Ersan Şen oldu.

Şen Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarda ABD ziyaretini de hedef alarak, şunları söyledi:

“Sonuçta sokağa da, gençlere de, emeklilere de umut olamazlar. Milletin derdi parlamenter sistem değil. Gençler ‘Benimle uğraş kardeşim’ diyorlar. ‘Sokakları coşturacak, milletin derdine derman olacak bir şey bulamayın. 4 gün Amerika’ya gittiniz ve ne keşfettiniz? Amerika’dan ne getirdiniz? Gezerek bu ülkenin derdine derman olamazsınız.

YILMAZ ÖZDİL DALGA OLDU!

Muhalefetin en güvendiği isimlerden biri olan Yılmaz Özdil de 6 kişilik masadan ümidini kesen isimlerden biri.

Özdil, bahisle ilgili yazısının bir bölümünü şu sözlerle hicvetti:

Temmuz 2023: Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde 15’inci kez halkın önüne çıkan 6’lı masa, 5 cumhurbaşkanı Gültekin Uysal tarafından tek tek kapıda karşılandı, ortak yazılı mektupla tek tek uğurlandı. 5 saat süren toplantı sonunda yapılan açıklamada mutabakata varıldığı, çoğulculuk temelinde yol haritasının görüşüldüğü, aday göstermeyi unuttukları ve seçimin bittiği için adaylık konusuna girilmediği açıklandı. esasen geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu